BibTex RIS Cite

EFQM İş Mükemmellik Modeli İle Otel İşletmelerinin Örgütsel Performansı Arasındaki İlişkiyi Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma

Year 2015, Volume: 7 Issue: 2, - , 21.03.2016

Abstract

İşletmeler hem finansal performanslarını hem de örgütsel performanslarını arttırarak rekabet avantajına sahip olmak ve sahip oldukları rekabet avantajını sürdürmek istemektedirler. Performansı arttırmak için işletmeler çeşitli iş modelleri uygulamaktadır. Bu uygulamalardan biri mükemmellik uygulamalarıdır. Mükemmellik uygulamaları işletmelerin pazar paylarını, finansal performansını, örgütsel performansını ve müşteri memnuniyetini arttırmaktadır. Konaklama sektöründe hizmet veren oteller de daha iyi hizmet vermek, performansı artırmak ve müşteri memnuniyeti sağlamak amacıyla mükemmellik uygulamalarına başlamıştır. Bu çalışmanın öncelikli amacı Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) İş Mükemmellik Modeli uygulamaları ile otellerin örgütsel performansı arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarmaktır. Çalışmada ayrıca otel sınıfları ile EFQM İş Mükemmellik Modeli uygulamaları arasındaki farklarında tespit edilmesi amaçlanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre EFQM İş Mükemmellik Modeli alt kriterleri ile otellerin örgütsel performansı arasında güçlü bir ilişki bulunmaktadır.

Year 2015, Volume: 7 Issue: 2, - , 21.03.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Fatma İplik

Yunus Topsakal

Esengül İplik

Publication Date March 21, 2016
Published in Issue Year 2015 Volume: 7 Issue: 2

Cite

APA İplik, F., Topsakal, Y., & İplik, E. (2016). EFQM İş Mükemmellik Modeli İle Otel İşletmelerinin Örgütsel Performansı Arasındaki İlişkiyi Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(2).
AMA İplik F, Topsakal Y, İplik E. EFQM İş Mükemmellik Modeli İle Otel İşletmelerinin Örgütsel Performansı Arasındaki İlişkiyi Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. March 2016;7(2).
Chicago İplik, Fatma, Yunus Topsakal, and Esengül İplik. “EFQM İş Mükemmellik Modeli İle Otel İşletmelerinin Örgütsel Performansı Arasındaki İlişkiyi Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, no. 2 (March 2016).
EndNote İplik F, Topsakal Y, İplik E (March 1, 2016) EFQM İş Mükemmellik Modeli İle Otel İşletmelerinin Örgütsel Performansı Arasındaki İlişkiyi Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 2
IEEE F. İplik, Y. Topsakal, and E. İplik, “EFQM İş Mükemmellik Modeli İle Otel İşletmelerinin Örgütsel Performansı Arasındaki İlişkiyi Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 2, 2016.
ISNAD İplik, Fatma et al. “EFQM İş Mükemmellik Modeli İle Otel İşletmelerinin Örgütsel Performansı Arasındaki İlişkiyi Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/2 (March 2016).
JAMA İplik F, Topsakal Y, İplik E. EFQM İş Mükemmellik Modeli İle Otel İşletmelerinin Örgütsel Performansı Arasındaki İlişkiyi Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA İplik, Fatma et al. “EFQM İş Mükemmellik Modeli İle Otel İşletmelerinin Örgütsel Performansı Arasındaki İlişkiyi Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 2, 2016.
Vancouver İplik F, Topsakal Y, İplik E. EFQM İş Mükemmellik Modeli İle Otel İşletmelerinin Örgütsel Performansı Arasındaki İlişkiyi Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(2).